Tip in Busan: wandeling langs de kust (Igidae Coastal Walk)

Tip in Busan: wandeling langs de kust (Igidae Coastal Walk)

Busan is een geweldige (en) bijzondere stad met zo’n 3,5 miljoen inwoners. Ondanks dat ons avontuur hier donker, nat en hongerig begon, waren we in een paar dagen helemaal verkocht. Je kunt er alle kanten op. Van grote winkelcentra, streetfood, stranden tot natuur. Als het even lukt, sla dan vooral het Igidae Park niet over.

Zeg “Igidae Park” en de meesten zullen misschien gelijk aan de Oryukdo Skywalk denken. Deze glazen brug ligt achter het park en hangt boven een klif. Erg indrukwekkend, maar de route ernaartoe vonden wij eigenlijk veel interessanter.

Route Igidae Park, Busan

Uitzicht tijdens Igidae Coastal Walk in Busan

In plaats van bus 27 te pakken naar de eindhalte, Oryukdo Skywalk (오륙도 스카이워크), stap je paar haltes eerder uit, bij Igidae Entrance. Vanaf hier loop je een stukje met de straat (Igidaegongwon-ro) mee omhoog, totdat je het park in kan (er staan bordjes). Je kunt een paar routes lopen, langs de kust en door het bos bijvoorbeeld. Wij namen de route langs de kust richting Oryukdo Skywalk. Met uitzicht op zee, kliffen en een gedeelte van Busan; adembenemend.

Grote high-class appartementen einde Igidae Coastal Walk

Het laatste stuk langs de kust was helaas afgesloten, dus liepen we een deel door het bos en de wijk Nam-gu (het deel van de wijk dat praktisch naast Oryukdo Skywalk ligt). Dat was achteraf gezien helemaal geen straf, want de wijk was heel anders dan wat we tot nu toe gezien hadden van Busan. Netjes, schoon en giga hoge (vakantie?) appartementen. Het oogde allemaal erg ‘high-class’.

In totaal waren we een kleine twee uur onderweg, inclusief foto- en drinkpauzes. We begonnen midden op de dag aan de wandeling. Dat kan prima half oktober, maar in de zomer kun je dit tijdstip misschien beter vermijden. Je loopt af en toe wel in de schaduw, maar zeker niet de hele route namelijk. Neem ook voldoende water mee en zonnebrand (zelfs in oktober).

Gwangalli Beach, Busan

Na de wandeling en een paar kekke plaatjes op de glazen Oryukdo Skywalk, pak je gemakkelijk de bus (nummer 131) naar Gwangalli Beach. Stap na een half uur uit bij de halte Geumnyeonsan of Gwangan, vanaf daar is het een paar minuten lopen. Wij vonden het heerlijk om nog even uit te waaien, koffie te drinken en op het strand wat te eten.

Benieuwd naar meer tips? We schreven een uitgebreid artikel over onze route door Zuid-Korea.

Selfie Afra & Rik zonsondergang Gwangalli Beach Busan

Praktisch

  • Wat? Igidae Coastal Walk, Oryukdo Skywalk en Gwangalli Beach.
  • Hoe? Wij namen bus 27 van Busan Station, Jungang-daero naar de halte Igidae Entrance om daar het park in te duiken. Wandel, als je wilt, naar Oryukdo Skywalk. Vanaf daar kun je bus 131 pakken naar Gwangalli Beach, halte Geumnyeonsan of Gwangan.
  • Niet vergeten? Water, zonnebrand, wandelschoenen en wat eten voor onderweg. Of eet voordat je aan de wandeling begint. Op Gwangalli Beach vind je natuurlijk genoeg eettentjes en convenience stores.

Heb je een vraag over de Igidae Coastal Walk, Oryukdo Skywalk, Gwangalli Beach of onze ervaring? Of wil je gewoon iets kwijt? Laat dan hieronder een reactie achter.

4 gedachten over “Tip in Busan: wandeling langs de kust (Igidae Coastal Walk)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *