Favoriete apps voor op reis

Favoriete apps voor op reis

Die smartphone is een uitvinding. Ondanks dat we soms gek worden van alle (reizende) telefoon zombies, inclusief onszelf, komt die smartphone toch ook vaak wel goed van pas. Om contact te houden met het thuisfront natuurlijk, maar zeker ook vanwege een paar handige reis apps die je erop kunt zetten.

Onze favoriete reis apps zijn eigenlijk op één hand te tellen. Travelspend, Polarsteps en Rome2Rio.

 • Travelspend – Wij gebruiken deze app dagelijks! Als je met een (dag) budget reist en het fijn vindt hier (uitgebreid) inzicht in te hebben, dan is de app Travelspend een aanrader. Voor iets minder dan een tientje heb je de premium versie van de app, maar de gratis versie werkt ook prima. Wij gebruiken zelf de premium versie, omdat we daarmee beiden vanaf onze eigen telefoon uitgaven kunnen invoeren.
 • Polarsteps – Ons digitale reisverslag houden we bij op Polarsteps. Wat een uitvinding! Wij zijn fan. Met foto’s en tekst deel je de mooiste verhalen. Je kunt dit openbaar delen of alleen met specifieke mensen. De app houdt ook bij waar je bent (geweest) en maakt dit inzichtelijk op een kaart. Na je reis kun je met een paar klikken een fotoboek laten drukken. Dit laatste hebben wij zelf nog niet geprobeerd, maar het is zeker een toffe feature! Het enige nadeel van de app wat ons betreft; je kunt geen video’s delen. De legendarische video van Rik die iets uit de grijpautomaat trekt in Japan, is dus helaas niet te vinden op Polarsteps (maar wel op Instagram hoor). Je vindt ons op Polarsteps als Afr Rik a op reis!
 • Rome2Rio – Voordat we aan onze grote reis begonnen, maakte Afra zich stiekem een beetje zorgen over hoe we van A naar B zouden komen. Hoe vind je zoiets uit in een land waar je de taal niet spreekt? Simpeler dan je denkt gelukkig. Vaak kun je via Google Maps opties vinden, maar mocht dat niet werken, dan is er Rome2Rio. In de gebruiksvriendelijke app Rome2Rio vind je de verschillende routes en opties om van de ene naar de andere plek te gaan, inclusief prijsindicatie. Helaas kun je hier niet de specifieke dagen en tijden zien of een ticket boeken (dat zou fantastisch zijn!), maar de app geeft in ieder geval een goed beeld van de verschillende opties.

Dan zijn er ook nog apps die niet in de categorie ‘reis apps’ vallen, maar zeker het kennen waard zijn.

 • Google Translate (App Store/Google Play) – Aan taalbarrières zal je als reiziger misschien wel nooit ontsnappen. Gelukkig kom je vaak een heel eind met gebaren. Stiekem heeft het ook wel iets om een gesprek te voeren in je beste Japans, toch? En anders schakel je Google Translate in. De app is dubbel handig, omdat je talen van tevoren kunt downloaden (geen WiFi nodig!), de app heeft een gespreksmodus (spraakvertaling) en je kunt ook tekst in foto’s vertalen.
 • LastPass – Als wij ergens de kriebels van krijgen, dan is het wel dat je tegenwoordig overal een account moet hebben. Daarmee gepaard ontstaan vele verschillende wachtwoorden, die je natuurlijk ook moet onthouden. Helemaal op reis… Het is behoorlijk vervelend als je in het buitenland je bankzaken niet meer kunt regelen, omdat je het wachtwoord niet meer weet. LastPass, een veilige en gratis online wachtwoordbeheerder, biedt de oplossing! Simpel gezegd: jij onthoudt één wachtwoord en LastPass de rest.
 • Windscribe – Windscribe is een VPN. Een VPN is een veilige verbinding tussen een computer en het internet. Helemaal op openbare WiFi wordt een VPN aangeraden. Hiermee maak je het anderen een stuk lastiger om je internetverkeer af te luisteren of om te leiden. In het artikel VPN uitgelegd: Wat is een VPN en waar gebruik je het voor? op vpngids.nl wordt dit verder uitgelegd. Lang verhaal kort; een VPN is geen overbodige luxe. Wij kozen voornamelijk voor Windscribe (je hebt vele verschillende aanbieders!) vanwege de prijs. Windscribe is gratis tot 10GB per maand. De pro-versie start vanaf $1 per maand. Daarvoor hoef je het echt niet de laten dus!
 • Workouts voor Thuis (App Store/Google Play) – Blijf je op reis graag actief? Dan kan de gratis app Workouts voor Thuis van pas komen. De app heeft oefeningen voor het hele lichaam en allemaal zonder apparatuur. Simpel, maar handig.
 • Prey Anti Theft – Zowel voor telefoon als laptop handig! Hopelijk hoef je de app nooit echt te gebruiken, maar Prey Anti Theft ‘helpt’ bij diefstal. Het programma kan de locatie vinden van je apparaat, de camera inschakelen en een alarm laten afgaan. De betaalde versie heeft nog meer functies.

Een laatste tip: denk ook eens aan een online backup (clouddienst). Mocht er iets gebeuren met bijvoorbeeld je telefoon en/of laptop, dan ben je in ieder geval niet gelijk al je (reis) foto’s en bestanden kwijt (want die staan in de cloud). Bright schreef een handige vergelijking van de tarieven van zes populaire clouddiensten of gebruik Google. Daar vind je sowieso genoeg informatie over de verschillende clouddiensten.

Wat zijn jouw favoriete apps voor op reis? We lezen graag je tip(s) hieronder in een reactie. Heb je nog vragen over onze apps? Dan horen we dat natuurlijk ook graag.

Foto door: larahcv.

3 gedachten over “Favoriete apps voor op reis

 1. Awesome things here. I am very happy to look your
  post. Thanks a lot and I’m having a look ahead to touch you.
  Will you please drop me a e-mail? asmr 0mniartist

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *