Wat te doen in Busan: vijf tips

Wat te doen in Busan: vijf tips

Eerlijk is eerlijk, onze eerste paar uren in Zuid-Korea, in Busan, waren waarschijnlijk niet de beste. We hadden net vier uur op een goed wiebelende boot gezeten vanaf Fukuoka en toen we aankwamen, was het al donker en het regende hard. Google Maps werkte ook niet lekker mee en we hadden honger. Een ietwat chaotisch en natte start dus. Gelukkig deed een nacht slapen wonderen!

Busan is een grote en diverse stad. Je kunt er werkelijk alle kanten op! Er zijn gigantische winkelcentra, groente- en vismarkten, streetfood tentjes, stranden, prachtige plekken om te wandelen (zoals Igidae Coastal walk) en meer. Wij bleven vijf nachten in Busan.

Bereikbaarheid

Vanaf Fukuoka, Japan namen we de boot (JR Beetle) naar Busan. Voor de tickets inclusief alle belastingen betaalden we omgerekend €76,50 per persoon (een deel online, een deel in de terminal). We boekten de tickets op directferries.com. Je hoeft de tickets niet van tevoren te printen. Vergeet trouwens niet Japanse Yen mee te nemen. Een deel van de belastingen die je bij terminal moet afdragen, kun je alleen contant afrekenen. In ons geval ging het om ¥ 3.000, de rest konden we met onze creditcard betalen.

Kom je vanaf een andere plek buiten Zuid-Korea? Dan is vliegen waarschijnlijk de enige optie. Je kunt via Skyscanner vliegtickets vergelijken en boeken. Binnen Zuid-Korea zelf ligt een goed trein- en busnetwerk. Meerdere wegen die naar Rome leiden, uh… Busan, in dat geval.

Onze tips in Busan

  • Als je gek bent op winkelen, bezoek dan het gigantische winkelcentrum Lotte, praktisch naast de metrohalte Seomyeon. Met tien verdiepingen en een park op het dak, kun je hier makkelijk een hele dag zijn.
  • Struin door de wijk Nampo, bekend om de levendige straten en streetfood. Wij aten hier gelijk hét nationale gerecht van Zuid-Korea: kimchi (gefermenteerde kool en groenten met kruiden). Je krijgt kimchi trouwens heel vaak ‘on the side’ in Zuid-Korea. In ieder geval in restaurants. Je gaat het dus zeker een keer tegenkomen!
  • Of je dit nu in Busan doet of ergens anders in Zuid-Korea, ga ‘gourmetten’. Ofwel Korean Barbecue. Er zijn, in ieder geval in Busan, een hoop van dit soort tentjes. Met meestal een grote variëteit aan vlees, vis en groenten om zelf op een hete plaat te bakken. De ideale manier om weer even ‘terug in Nederland’ te zijn.
  • Loop via de Igidae Coastal Walk naar Oryukdo Skywalk. Een adembenemende wandeling, aan de rand van de stad. We schreven er eerder al een blog over.
  • Waai uit op Gwangalli Beach of Dadaepo Beach. Wij vonden beide stranden op hun eigen manier erg mooi. Gwangalli Beach ligt echt nog in de stad en dat zie je, aan de gebouwen eromheen en de grote Gwanganbrug. Er zijn genoeg tentjes om te eten en drinken. Dadaepo Beach oogt alweer een stuk rustiger en verder van de stad, terwijl je er gewoon met de metro kunt komen. Net voor het strand ligt een groot park. Hier kun je ook heerlijk zitten of picknicken (als je niet zo van zand tussen je boterham houdt bijvoorbeeld). Bij Dadaepo Beach zijn overigens wel minder (eet) tentjes te vinden.

Meer over Zuid-Korea

Deze tips zijn onderdeel van een uitgebreidere blog over Zuid-Korea. Benieuwd naar onze hele route door dit land, algemene tips (zoals: schaf een T-money kaart aan en bespaar op het openbaar vervoer) en wat te doen in andere steden? Lees het artikel: Onze route door Zuid-Korea.

Wat zijn jouw favoriete plekken en activiteiten in Busan? Missen we nog een fantastische tip in dit artikel? Laat het ons hieronder weten.

Disclaimer: deze blog is tijdens onze reis door Zuid-Korea, in oktober en november 2019, geschreven. Als je dit artikel (veel) later leest, check dan even of de informatie nog actueel is, voordat je op pad gaat. Of laat je verrassen door de avonturen van het leven. Mag ook natuurlijk.

2 gedachten over “Wat te doen in Busan: vijf tips

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *