Wat te doen in Gyeongju: vier tips

Wat te doen in Gyeongju: vier tips

Het ‘museum zonder muren’, zo wordt Gyeongju ook wel genoemd. In en rondom de historische stad in Zuid-Korea vind je onder andere veel tombes, tempels en ruïnes (van paleizen). Ook het Gyeongju National Park is absoluut het bezoeken waard.

In deze blog vind je onze favoriete activiteiten, een fijn restaurant en tips in Gyeongju. Wij bleven vier nachten in de stad.

Bereikbaarheid

Wij vertrokken vanaf Busan naar Gyeongju. Vanaf Busan Central Bus Terminal ben je met een klein uurtje in Gyeongju. Busan Central Bus Terminal ligt trouwens niet zo centraal als de naam doet vermoeden, maar is gelukkig prima te bereiken met de metro (oranje lijn, lijn 1, naar de laatste halte: Nopo). Wij kochten op de dag zelf bij de terminal tickets voor de bus voor ₩ 5.400 per persoon. Na een korte rit bereik je het ‘museum zonder muren’.

Kom je vanaf een andere plek? Gebruik dan bijvoorbeeld Rome2Rio of Naver (Google Play / App Store) om de juiste route te vinden.

Onze tips in Gyeongju

  • Trek een dag uit om de stad zelf en alle bezienswaardigheden te ontdekken. Een greep uit wat je kunt zien: de verschillende parken (met tombes), Yangdong Folk Village en eindig de dag met een bezoekje aan de Anapji Pond, bijvoorbeeld. Als je tegen het einde van de middag gaat, zou je zowel de pond bij daglicht als in de avond kunnen zien, wanneer deze mooi verlicht is. Als het even kan, ga dan op een doordeweekse dag. In het weekend, vooral in de avond, kan het erg druk worden bij de Anapji Pond. Entree prijzen verschillen per plek, van gratis tot een paar euro per persoon.
  • Ga wandelen in het Gyeongju National Park. Het park ligt ietwat verspreid door Gyeongju, dus je kunt op meerdere plekken wandelen. Wij zijn naar de Bulguksa Tempel gegaan en na bezoek aan de tempel (entree: ₩ 5.000 per persoon), omhoog gewandeld naar de top van Mt. Tohamsan. Via het bos zijn we weer naar beneden gelopen. Een prachtige route, helemaal in de herfst (lucky us!). In totaal zijn we zo’n vier uur aan het lopen geweest. Onderweg kom je langs de Seokguramgrot met een Boeddhabeeld. Je kunt hier ook met de bus komen als je wilt. Wij zijn zelf uiteindelijk niet naar binnen gegaan. Het was erg druk (zaterdag) en in ons hostel spraken we meerdere mensen die het eigenlijk niet zo bijzonder vonden, dus we besloten onze tijd te gebruiken voor de hike.
  • Eet écht Koreaans bij Hongsi Hanjungsik (홍시한정식). In ons hostel kregen we de tip om hier te gaan eten en we zijn blij dat we hiernaar geluisterd hebben. Voor een betaalbare prijs (tien euro per persoon voor het eten) krijg je een hoop verschillende en verse Koreaanse gerechten. Het deed ons denken aan tapas. Van verschillende groenten, vis, vlees tot soep. Inclusief nagerecht.
  • Heb je nog geen slaapplek in Gyeongju? Wij kunnen het Doobaki Hostel aanraden. We hebben daar voor een hele goede prijs een fijn verblijf gehad. De gezamenlijke ruimte en keuken zijn groot, er hangt een huiselijke sfeer en de locatie ligt centraal. Je kunt er ook je was laten doen en fietsen huren. De eigenaren zijn (bijna) altijd aanwezig en erg vriendelijk en behulpzaam.

Meer over Zuid-Korea

Deze tips zijn onderdeel van een uitgebreidere blog over Zuid-Korea. Benieuwd naar onze hele route door dit land, algemene tips (zoals: schaf een T-money kaart aan en bespaar op het openbaar vervoer) en wat te doen in andere steden? Lees het artikel: Onze route door Zuid-Korea.

Wat deed jij in Gyeongju? Missen we nog een fantastische tip? Laat het ons weten hieronder in een reactie.

Disclaimer: deze blog is tijdens onze reis door Zuid-Korea, in oktober en november 2019, geschreven. Als je dit artikel (veel) later leest, check dan even of de informatie nog actueel is, voordat je op pad gaat. Of laat je verrassen door de avonturen van het leven. Mag ook natuurlijk. In dit artikel staat daarnaast een affiliate link. Deze samenwerking tussen ons en Booking.com houdt in dat als je via ons boekt, wij hier een paar euro voor krijgen. Mocht je ons een paar dagen langer op reis gunnen, boek dan dus gerust via de linkjes in dit artikel. Dit kost jou natuurlijk niks (extra’s)! Overigens raden wij alleen ho(s)tels en slaapplekken aan waar wij oprecht een fijne tijd gehad hebben. Hier zijn we erg kritisch in.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *